Verhuur van de beste vleugels in Werkhoven

Zeg je concertvleugel, dan zei men voorheen steevast Steinway. Niet Evert Snel, die zegt zonder twijfel ‘Fazioli’. Deze vleugels zijn volgens hem de perfecte concertvleugels voor iedere pianist. Evert Snel Piano's verhuurt Fazioli-vleugels voor concerten en evenementen in heel Europa.

Fazioli: al 35 jaar een gerenommeerd merk concertvleugels

Het merk Fazioli Pianoforti is opgericht aan het eind van de zeventiger jaren. Het eerste prototype werd gebouwd in 1980. In hetzelfde jaar werden prototypes van alle modellen vleugels gemaakt, om op de eerstvolgende Frankfurtermesse de complete Fazioli-lijn te kunnen presenteren. Door de zeer strenge kwaliteitscontrole en het vele handwerk heeft de fabriek een uiterst kleine jaarproductie. In de eerste jaren maakten pianisten - beroemdheden en amateurs - voor het eerst kennis met de vleugels van Fazioli. In het begin wat terughoudend, maar steeds meer met enthousiasme en tevredenheid. Nu, na jaren, heeft Fazioli een wereldwijde bekendheid opgebouwd, met gekwalificeerde dealers over de hele wereld. Het is Fazioli gelukt om zich op de internationale concertpodia te profileren.

Het meest opvallende van de Fazioli-vleugels is de zogenaamde vrij instelbare duplex scale. Het gaat daarbij om de delen van de snaar die voor de baar en achter de kam zitten. Dit deel wordt door de aanslag in trilling gebracht. Bij de meeste vleugels wordt dit stuk snaar gedempt met vilt, omdat de stemming hiervan niet harmonieert met de grondtoon. Dat levert een wat minder mooie klank op. Fazioli bedacht een systeem met messing wigjes, waardoor de stemming van de duplex scale afgeregeld kan worden. Hierdoor wordt de discant sterk en gaaf van klank.

F156

Vleugel Fazioli F156

F183


Vleugel Fazioli F183

F212


Vleugel Fazioli F212

F228

Vleugel Fazioli F228

F278

Vleugel Fazioli F278

F308

Vleugel Fazioli F308

Verhuur van Fazioli-vleugels

Evert Snel Piano's verhuurt professionele concertvleugels voor concerten en evenementen in heel Europa. Wil je spelen op een echte Fazioli? Kom dan langs op onze vleugelzolder in Werkhoven, waar je verschillende modellen kunt uitproberen. Ben je overtuigd? Huur voor je volgende concert een vleugel van Fazioli. 

Huur een vleugel